Krill çoğunlukla Antartika gibi soğuk denizlerde veya okyanuslarda yaşayan, yengeç benzeri küçük deniz canlısıdır.

Krill yağı ise bu canlılardan elde edilen, omega-3 yağ asitleri (EPA ve DHA) bakımından zengin olan bir yağdır. Ayrıca güçlü bir antioksidan olan astaksantin ile A ve E vitaminleri içeren etkili bir besin takviyesidir.

Yapılan araştırmalar omega-3 yağ asitlerinin sağlığa pek çok faydası olduğunu göstermektedir. Bu faydalardan en önemlileri, kalp ve damar sağlı, zihinsel gelişim, bağışıklık sisteminin desteklenmesi olarak bilinmektedir.

Krill yağı da balık yağı gibi omega-3 içeriyor olsa da kimyasal yapıları birbirinden farklıdır. Bu nedenle balık yağı parlak sarı bir renkte krill yağı ise içerdiği antioksidan sayesinde kırmızı tonlarında bir renge sahip.

Krill yağında bulunan omega-3 yağ asitleri, balık yağından daha fazla biyoyararlanıma ve vücutta emilim oranına sahiptir.

Krill Yağı Faydaları Nelerdir?

Yağın içinde bulunan astaksantin, vücuttaki iltihaplanmayı azaltırken artrit ve eklem ağrılarını da dindiriyor. Bunlara ek olarak faydaları şu şekilde sıralanıyor;

Bağışıklık sistemini destekler

Kalp sağlığını destekler

Kolesterol kontrolüne yardımcı olur

İltihaplı hastalıkların iyileşmesine yardımcı olur

Yaşlanma karşıtı mücadeleyi destekler

Muz Yemenin Faydaları Nelerdir? Muz Yemenin Faydaları Nelerdir?

Krill Yağı Nasıl Kullanılır?

Takviye gıdaların kullanım dozu ve süresi yaşa, cinsiyete ve kişinin sağlık durumuna göre değişiklik gösterebilir. Bu tarz takvite gıdaların bir uzman kontrolünde ve kullanım tavsiyesiyle tüketilmesi oldukça önemlidir.

Muhabir: Ebrar Çelik