Yaşımız ilerledikçe vücudumuzda birçok değişiklik meydana gelmektedir. Bu yaşamın getirdiği kaçınılmaz bir etkidir.

Ancak kaçınılmaz olan yaşlanmanın, vücudumuza etkilerini yavaşlatmak bazı beslenme alışkanlıklarıyla mümkün olabilmektedir.

Kalp Sağlığına İyi Gelen Baharatlar Kalp Sağlığına İyi Gelen Baharatlar

Bedenimizde meydana gelen bu yaşlanma etkileri, vücut postürünün değişmesi, derinin elastikiyetinin azalması, kırışıklıkların oluşması gibi gözle görülebilir değişikliklerdir.

Antioksidant vitaminlerin yeterli miktarda alımının da telomer uzunluğunu etkilediği, yaşlanma sürecini geciktirdiği bildirilmiştir. 

Yaşlanma ile ilişkili diğer antioksidantlar ise A, C, E vitaminleridir. 

Yaşlanmayı Yavaşlatan Besinler

-Omega 3 içeren balık türleri (somon, levrek)

-Polifenollerden zengin besinler (yeşil çay, yaban mersini, sarımsak, üzüm)

-B12 vitamini içeren besinler (et, süt, peynir, yumurta)

-Folik asit içeren besinler (kuru baklagil, yeşil yapraklı sebzeler, brokoli, kuşkonmaz, yumurta, domates suyu)

-Probiyotikler (yoğurt, kefir)

-Zerdeçal

Yaşlanmayı yavaşlatmak için tek başına beslenme düzeni yeterli olmuyor. Stresten uzak kalmak, düzenli spor yapmanın da yaşlanma sürecinde büyük etkisi bulunuyor.

Muhabir: Ebrar Çelik