Şekerpare, Ramazan ayının geleneksel tatlılarından biridir ve iftar sofralarında sıkça tercih edilir. İftarın ardından tatlı bir lezzet arayışı içinde olanlar için şekerpare, hafif ve lezzetli bir seçenektir. Peki, Şekerpare nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

İşte, Geleneksel Türk mutfağından Şekerpare'nin detayları tarifi...

Malzemeler:

· 2 su bardağı toz şeker

· 2 su bardağı su

· 2 su bardağı irmik

· 1 su bardağı un

· 1 su bardağı hindistancevizi

· 1 su bardağı tereyağı veya margarin (eritilmiş)

· 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

· Yarım limon suyu

Şerbeti için:

· 3 su bardağı toz şeker

· 3 su bardağı su

· Yarım limon suyu

Yapılışı:

Sivrisinek Isırığına Ne iyi Gelir, Şişkinliği Nasıl Geçer? Sivrisinek Isırığına Ne iyi Gelir, Şişkinliği Nasıl Geçer?

1. Öncelikle şerbeti hazırlamak için suyu ve şekeri bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca içine limon suyunu ekleyip kısık ateşte 10-15 dakika kadar kaynatın. Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2. Hamur için bir karıştırma kabında irmik, un ve kabartma tozunu karıştırın. Üzerine eritilmiş tereyağını ekleyip yoğurun.

3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.

5. Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine soğuk şerbeti dökün.

6. Şekerpareler şerbeti çekene kadar dinlendirin.

7. Servis yapmadan önce üzerine isteğe bağlı olarak hindistancevizi veya çekilmiş antep fıstığı serperek servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Muhabir: Ebrar Çelik