Özellikle iftar sofralarının vazgeçilmez tatlılarından biri haline gelmiş cennet çamurunun tarifi ve nasıl yapıldığı internet üzerinde sıkça aratılıyor.

Tel kadayıf, şeker ve antep fıstığıyla yapılan ve damakları şenlendiren bu Kilis tatlısı coğrafi işaret alarak tescillenmeyi başardı. Ticari Hayat okurları için cennet çamuru tatlısının nasıl yapıldığını ve tarifini sizler için derledik.

Cennet Çamuru Nasıl Yapılır?

Malzemeler

-200 gram çiğ kadayıf (öncesinde buzlukta tutulması önerilir)

-150 gram tereyağı

-150 gram toz antep fıstığı

-Su

-Şeker

-Kaymak

Tarifi

-Önce şerbet hazırlanır. Bunun için 1,5 su bardağı şeker ve su, tencereye koyulur ve ısıtılmaya bırakılır

-Şerbet kaynatılırken, geniş bir tepsi de ocağa konularak altı açılır.

-Tepsinin ısıtıldığı esnada, 150 gram tereyağı konulur.

-Tereyağı eridikten sonra 200 gramlık kadayıf üzerine ilave edilir ve kısık ateşte yağla birlikte kavurulur.

-Kavurma işlemi sırasında şerbetin kaynayıp kaynamadığına da bakılır. Kaynamaya başladıysa 5-6 dakika daha kaynatılır.

Otamatone Nedir? Otamatone Nedir?

-Kadayıflar hafif sararmaya başladığında ise kavurma işlemi bitirilir ve üzerine 150 gram toz antep fıstığı eklenir.

-Daha lezzetli olması için fıstıklı kadayıf, 1 ila 1 buçuk dakika arasında kavurulur.

-Sonrasında kaynatılan şerbet, kavurulmuş fıstıklı kadayıfın üzerine dökülür.

-Şerbet çekilene kadar kadayıf 3-5 dakika karıştırılır.

-Şerbet çekilince, isminde olduğu gibi çamur kıvamına geldiğinde orta büyüklükte bir tepsiye konulur. Daha iyi olması için çatal ya da tahta spatulayla üstü açılabilir.

-Son olarak da üzerine kaymak konularak servis edilir.

Afiyet olsun.

Muhabir: Furkan Erkan