Türkiye İstatistik Kurumu, 2023 yılına ilişkin kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı.
Buna göre, 2022'de 2 milyon 191 bin 625 ton olan kırmızı et üretimi, 2023'te yüzde 8,8 artışla 2 milyon 384 bin 47 ton olarak hesaplandı.
Geçen yıl, 2022'ye göre sığır eti üretimi yüzde 6,2 yükselerek, 1 milyon 670 bin 606 ton; koyun eti üretimi yüzde 16,3 artarak 569 bin 66 ton; keçi eti üretimi yüzde 11,3 yükselişle 128 bin 989 ton; manda eti üretimi ise yüzde 13,3 artarak 15 bin 386 ton oldu.
Son 10 yıla ilişkin kırmızı et üretim tahminleri incelendiğinde, toplam kırmızı et üretiminin 2014 yılında 1 milyon 123 bin 59 ton iken 2023'te 2 milyon 384 bin 47 tona ulaştığı görüldü.
Kırmızı et üretiminin 2023 yılında yüzde 70,1'ini sığır eti, yüzde 23,9'unu koyun eti, yüzde 5,4'ünü keçi eti ve yüzde 0,6'sını manda eti oluşturdu.