ANA SAYFA GÜNDEM EKONOMİ ŞİRKETLER ÖZEL HABER ANKARA RÖPORTAJ SAĞLIK VİDEOLAR
Türkiye'deki koronavirüs salgınında son durum
Türkiye'deki koronavirüs salgınında son durum
Altun: Türkiye her zaman diplomasiden yana oldu
Altun: Türkiye her zaman diplomasiden yana oldu
Türk Hava Kuvvetleri NATO'ya ait uçağa havada yakıt ikmali yaptı
Türk Hava Kuvvetleri NATO'ya ait uçağa havada yakıt ikmali yaptı
28 yıldır faaliyet gösteren terörist ikna yoluyla teslim oldu
28 yıldır faaliyet gösteren terörist ikna yoluyla teslim oldu
TSK'da 'düğün ve nikah' uyarısı
TSK'da 'düğün ve nikah' uyarısı
HABERLER>ÖZEL HABER
13 Aralık 2019 Cuma - 07:41

Karadeniz’in meşhur lezzetleri Büyükelçi eşleriyle birlikte hazırlandı

10 ülkenin Büyükelçi eşleri, düzenlenen ‘Cooking Class’ etkinliğinde, Karadeniz’in meşhur lezzetleri kuymak, hamsi kuşu ve hamsili pilavı, Samsunlu şeflerle birlikte hazırladı. Hazırlanan lezzetlerin tadına bakan Büyükelçi eşleri, Karadeniz yemeklerine hayran kaldı.

Karadeniz’in meşhur lezzetleri Büyükelçi eşleriyle birlikte hazırlandı

SEDA TOLMAÇ 

Ankara Sheraton Hotel Genel Müdürü Ali Sarı‘nın ev sahipliğinde ve Uluslararası Sağlık Derneği Genel Başkanı Dr. Fulya Sağlık ile Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açiköz’ün işbirliğiyle, 10 Aralık’ta Karadeniz Yemeklerinin yer aldığı Cooking Class gerçekleşti. Karadeniz’in geleneksel lezzetlerinden kuymak, hamsi kuş ve hamsili pilav yapımı, Samsun’dan gelen aşçılar tarafından, Büyükelçi eşlerine gösterildi. 

Etkinliğe 10 ülkenin Büyükelçi eşleri katıldı

Brezilya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Çek Cumhuriyeti, Sırbistan, Demokratîk Kongo, Pakistan, İzlanda ve Kazakistan Büyükelçi eşlerinin katıldığı etkinlikte, Büyükelçi eşleri, şefler tarafından yapılan Karadeniz yemeklerini ilgiyle izledi. Karadeniz’in meşhur lezzetlerinin nasıl yapıldığını öğrenen Büyükelçi eşleri, şeflerle birlikte hamsili pilav, hamsi kuşu ve kuymak hazırladı. Büyükelçi eşleri daha sonra bu lezzetlerin tadına baktı.

Etkinlik çerçevesinde önümüzdeki ay görev süresi dolan ve Türkiye’den ayrılacak olan Brezilya Büyükelçisinin eşi Diva Gradilone için sürpriz bir veda partisi de gerçekleştirildi. 

Samsun Sanayi ve Ticaret Odası’nın destekleri ile gerçekleşen Karadeniz Yemekleri Haftası ise, Sheraton Ankara Hotel & Convention Center’ da 15 Aralık 2019 tarihine kadar devam edecek. Karadeniz yemeklerini, Karadeniz’e gitmeden tatmak isteyen Ankaralılar, Samsunlu şeflerin elleriyle hazırladıkları Karadeniz lezzetlerini tadabilecek. 

Amaç, Türk mutfağının dünyadaki tanınırlığının artması

Cooking Class etkinliğinin gerçekleştirilmesinde öncü olan Uluslararası Sağlık Derneği Genel Başkanı Dr. Fulya Sağlık, Büyükelçi eşleriyle birlikte yapılan Karadeniz yemeklerinin, Türk mutfağının dünyaya tanıtılmasına katkı sağladığını söyledi.

Daha önce de Türk mutfağının farklı lezzetlerini dünyaya tanıtmak için Büyükelçi eşleriyle bir araya geldiklerini ifade eden Dr. Fulya Sağlık, Türk mutfağının dünyadaki tanınırlığının artması için diplomatik misyona bu tarz etkinlikler düzenlediklerini belirtti. 

Ülkemiz, zengin ve kaliteli ürünlerin yetiştiği bir coğrafyadadır

“Türkiye’de olduğumuz için çok şanslıyız” diyen Sağlık, “Ülkemiz zengin, kaliteli ve çok çeşitli sebze ve meyvelerin, yiyeceklerin yetiştiği bir coğrafyadadır. Bu yiyecekler hijyen kurallarına uygun ortamda ve sağlıklı bir şekilde pişirildiğinde vücut açısından önem teşkil eder. Biz de burada Büyükelçi eşleriyle bir araya gelerek, şeflerimizle birlikte hijyen kurallarına uygun, lezzetli Karadeniz yemeklerini hep beraber öğrendik, yaptık ve o yemeklerin tadına baktık” dedi.

Hamsi, başka herhangi bir ülkede çıkarılamayan bir balık türü

Sağlık, etkinliğe katılan Büyükelçi eşlerinin kültüründe de balık olduğunu ifade ederek, “Bu ülkeler, balığı çok tüketen ve seven ülkeler. Biz de ülkemizden çıkarılabilen hamsiyi, o ülkelere tanıtmak ve tattırmak istedik çünkü hamsi bizim ülkemizde çıkabilen ve başka herhangi bir ülkede çıkarılamayan bir balık türü” diye konuştu. 

Samsun’dan gelen ve Büyükelçi eşlerine Karadeniz mutfağının meşhur lezzetlerini hazırlayan şeflerden Zeki Doğan da, Karadeniz mutfağının dünya mutfağına girmesi gereken bir mutfak olduğunu dile getirdi. 

Karadeniz mutfağı, dünya mutfağında yer almayı hak ediyor 

“Karadeniz mutfağı, lezzeti, zenginliği ve sunumuyla dünya mutfağında yer almayı hak ediyor” diyen Şef Doğan, “Karadeniz’in yemeklerini UNESCO’da görmek arzusundayız. Daha önce UNESCO listesine Gaziantep, Hatay ve Afyonkarahisar girdi. Önümüzdeki senelerde Karadeniz’in yemeklerinin de UNESCO’da yer aldığını görmek istiyoruz” dedi. 

Büyükelçi eşleri, Karadeniz’in meşhur lezzetlerine hayran kaldı

Karadeniz’in meşhur kuymak, hamsi kuş ve hamsili pilavının tadına ilk defa bakan Büyükelçi eşleri, Karadeniz yemeklerini çok beğendiklerini ifade ederek, “Karadeniz yemeklerini ilk defa tattım ve bayıldım. Müthişti. Beğenerek yedim. Yemeklerin hazırlanması kolay ve tadı lezzetli. Kendi evimde de eşime bu yemekleri hazırlayacağım” diye konuştular.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Altındağ standında
 
Başkan Altınok, her bir can bizim için çok değerlidir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kakulenin kilosu 400 TL'ye dayandı
Uzun yıllardır baharat sektöründe çalışan Ali Nazmi Ozan, döviz kurundaki ...
İletişim Kampanyası Hazırlama Projesi Ödül Töreni gerçekleştirildi
Sağlık Bakanlığı, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ve Arter Reklam ...
Kızım ruhsal bozukluğu olan bir çocuk değil bir kahraman
Ceyda Düvenci,“Toplum olarak farklı gelişim gösteren, değişik engellere ...
 
EROVET Projesi'nde iş başında öğrenme amaçlanıyor
Mesleki ve teknik eğitimde öğrencilerin iş piyasasına ve Avrupa staj programına ...
"27 Aralık, Milli Mücadelenin halk hareketine dönüştüğü gün"
Ankara Kulübü Derneği Başkanı Dr. Metin Özaslan, Atatürk’ün Ankara’ya ...
''Sektörün ihracatı ilk defa ithalatı geçti''
İMDER Yönetim Kurulu Başkanı Merih Özgen, “Bu yılın ilk 10 aylık döneminde; ...
 
Engeller satranç turnuvasında aşılıyor
Bu yıl birincisi düzenlenen 24 ülkeden satranç sporcularının katıldığı ...
"Ruhsal engelli bireylerin dışlanması bir halk sağlığı ve insan hakları sorunu"
Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Meşe, ruhsal engelli bireylerin sosyal ...
Spor salonlarında denetim yok
Vücut geliştirme antrenörü Rıza Şahin, spor salonlarında denetim yapılmadığını ...
 
TİCARİ HAYAT GAZETESİ
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
YAZARLAR
Mustafa YILDIZ
Mustafa YILDIZ
İNSAN DİN İLİŞKİSİ VI (VASAT ÜMMET VEYA ÖRNEKLİK)
Hüseyin ALPASLAN
Hüseyin ALPASLAN
TÜRKLERDE İSTİHBARATIN KISA TARİHİ-I
Bünyamin ALTINTAŞ
Bünyamin ALTINTAŞ
E-TİCARET HIZLA BÜYÜYOR
Mert Can DUMAN
Mert Can DUMAN
ÇİN İŞİ
R.Bülend KIRMACI
R.Bülend KIRMACI
KENTLERİMİZ İÇİN PROJELER
İsmail CİNGÖZ
İsmail CİNGÖZ
SEVİLLA HARİTASINI REDDEDEN AB NE YAPACAK?
Hatice TOPÇU
Hatice TOPÇU
BİTSİN BU KAVGA
Esra SARI
Esra SARI
KIŞ MEVSİMİ YAKLAŞIYOR AMAN DİKKAT !
Nesrin Yarım ÖZOĞLU
Nesrin Yarım ÖZOĞLU
TÜRKİYE’DE UZAKTAN EĞİTİM
Prof.Dr. Esat ARSLAN
Prof.Dr. Esat ARSLAN
DOĞU AKDENİZ'İN İLK KURBANLARI: BAYIR-BUCAK TÜRKMENLERİ
Duran AKKAYA
Duran AKKAYA
ÜLKE EKONOMİLERİNDE BELİRSİZLİK SÜRÜYOR
Oğuzhan SARI
Oğuzhan SARI
AŞI ÇALIŞMALARINDA SON AŞAMA, VAKALAR ARTIYOR
Arda ÇELİK
Arda ÇELİK
GÜZEL GÜNLERE
Şira Yıldız ASAN
Şira Yıldız ASAN
UZAKTAN EĞİTİM SORUNU
Ömer AĞAÇLI
Ömer AĞAÇLI
“HUKUK”, “ DEVLET”, “ SİYASİ REJİM” İLİŞKİLERİ ÜZERİNE KİMİ GÖRÜŞLER
Hatice KARATAŞ
Hatice KARATAŞ
ENDİŞE VAR DİKKAT YOK
Seda TOLMAÇ
Seda TOLMAÇ
EYLÜL
Büşra ÇİNKAYA
Büşra ÇİNKAYA
NOSTALJİYE YOLCULUK
Ceyhun Özgür
Ceyhun Özgür
ÇALIŞAN EMEKLİNİN MAAŞINDA KESİNTİ OLUR MU?
Ayşe Aybike Yılmaz
Ayşe Aybike Yılmaz
VEJETARYEN BESLENMESİ
Burcu ŞEN
Burcu ŞEN
NE KUTLADIĞIMIZI BİLİYOR MUYUZ?
Av. Zeynep YETİŞGİN
Av. Zeynep YETİŞGİN
HATIR İÇİN YOLCU ALIMINDA ARAÇ İŞLETENİN SORUMLULUĞU
Gülçin KARLI İPEK
Gülçin KARLI İPEK
İLKLERİN KADINI SABİHA RIFAT GÜRAYMAN
Hicret TÜRKMAN
Hicret TÜRKMAN
KOMŞULUK ÖLMESİN
Hasan AKGÜL
Hasan AKGÜL
YEREL SEÇİMLER İÇİN BİR DEĞERLENDİRME
Ceren Tuğçe ÖZDEMİR
Ceren Tuğçe ÖZDEMİR
ENDİŞE VERİCİ!
Gamze Nur ERGİL
Gamze Nur ERGİL
BABA’YA İTHAFEN
Dursun ERKILIÇ
Dursun ERKILIÇ
LİBAS
Fatma Sena YAMAN
Fatma Sena YAMAN
SEVİNCİ ŞÜKÜR, ÜZÜNTÜSÜ SABIR
Serkan KUMDAKÇI
Serkan KUMDAKÇI
SEYRE DEVAM
Can Berk KANAT
Can Berk KANAT
DİŞİYİ KİŞİ YAPALIM!
Esra  YAZDIÇ DEMİR
Esra YAZDIÇ DEMİR
ŞALVARIYLA KÜRSÜYE ÇIKIYOR, AKADEMİSYENLERİN YAPAMADIĞINI YAPIYOR
Şahap YILMAZ
Şahap YILMAZ
İŞ PLANI NEDEN ÖNEMLİ?
Ali Asker DEMİRHAN
Ali Asker DEMİRHAN
YENİ TORBA KANUN TASARISININ VERGİ HÜKÜMLERİ
Mehmet GÖKTÜRK
Mehmet GÖKTÜRK
GERÇEĞİ HAKARET SAYMAK!
Abdurrahman SAĞKAYA
Abdurrahman SAĞKAYA
DEVLET HİZMET SATIN ALMALI
Oktay TAŞ
Oktay TAŞ
İŞİMİZ FİYAKA!
Cihangir TÜRKMEN
Cihangir TÜRKMEN
İHTİYAÇLARIM VE REFERANDUM
İsmet ORHAN
İsmet ORHAN
ÜÇ MUAMMADA... İLKLER NELER OLUYOR?
Sedat ERİŞ
Sedat ERİŞ
HALKIN BİLİNÇALTINDAKİ SORULAR-4
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA TİCARİ HAYAT
Ana Sayfa Gündem Ekonomi Şirketler Özel Haber Ankara Röportaj Sağlık
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva